101 bin ton hurda lastik ekonomiye kazandırıldı

Lastik Sanayicileri Derneği Genel Sekreteri Kurt, “Yılın 8 ayında 101 bin 100 ton ömrünü tamamlamış lastik topladık. Bunların 64 bin 32 tonu malzeme, 37 bin 68 tonu enerji olarak geri dönüştürülmüştür.” dedi.

Lastik Sanayicileri Derneği (LASDER) Genel Sekreteri Erdal Kurt, yaptığı açıklamada, LASDER’in, ÖTL’lerin toplanması, taşınması ve geri kazandırılması konularında yetkili kuruluş olduğunu söyledi.

Türkiye’de yılda yaklaşık 250 bin ton ÖTL oluştuğunu belirten Kurt, bu lastiklerin geri dönüşümünün sağlanmasının ekonomi ve çevre açısından önemine işaret etti.

Bir ton ÖTL’nin geri dönüşümüyle yaklaşık 50 metrekare güvenli zemin malzemesi, 100 metrekare yürüyüş yolu yapılabileceğini anlatan Kurt, “LASDER olarak yılın 8 ayında 101 bin 100 ton ÖTL topladık. Bunların 64 bin 32 tonu malzeme, 37 bin 68 tonu ise enerji olarak geri dönüştürülmüştür.” dedi.

İstanbul’un 12 bin 958, Ankara’nın 10 bin 661, İzmir’in 8 bin 934, Konya’nın 8 bin 89, Antalya’nın ise 5 bin 94 tonla en çok ÖTL toplanan iller olduğunu bildiren Kurt, “Bu yıl sonuna kadar toplanması hedeflenen ÖTL miktarı 150 bin ton. Böylece LASDER olarak kota yükümlülüğümüzü yerine getirmiş olacağız.” diye konuştu.

Alıntı adresi (kaynak): http://www.ticarihayat.com.tr/haber/101-bin-ton-hurda-lastik-ekonomiye-kazandirildi/9860

Ankara Sincan Hurdacı

Hurda Alımları Çevre Kirliliğinin Önüne Geçiyor

Sincan’da Hurda Alımları Çevre Kirliliğinin Önüne Geçilmesine Katkı Sağlıyor Aktürk Metal Hurdacılık olarak, hurda metal ve diğer geri dönüştürülebilir malzemelerinizi yerinden alıyoruz. Amacımız, hurda toplama

hurdacılık

Hurdacılık Yaparak Para Kazanmak Kolay Mıdır?

Hurdacılık Yaparak Para Kazanmak Kolay Mıdır? Birçok insan hurdacılık yaparak para kazanmak istemektedir. Ancak hurdacılık el emeği gerektiren ve bazen tehlikeli koşullarda çalışılması gereken yorucu

Ankara Sincan Hurdacı

Sincan Hurdacı Telefonları

Sincan Hurdacılar Sitesi Sincan, Ankara’nın bir mahallesi ve ilçesidir. Cumhuriyetin ilk yıllarında Sincan bir köy iken yurt dışından (özellikle Romanya ve Bulgaristan) gelen göçmenlerle, 1950’de